Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η πιο σημαντική είδηση της εβδομάδας

Περνάνε στα ψιλά τέτοιες ειδήσεις, αλλά εκεί είναι  μάλλον όλο το ψαχνό

"Σε συρρίκνωση του αχανούς ισολογισμού της και μάλιστα κατά το ένα πέμπτο θα προχωρήσει η Deutsche Bank προκειμένου να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανόνες των ρυθμιστικών αρχών.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα ενημερώσει τους επενδυτές ότι προχωρά σε αλλαγή στρατηγικής ώστε να πετύχει τον ελάχιστο λόγο του 3% ιδίων κεφαλαίων προς δάνεια μέχρι τα τέλη του 2015.
Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις και αναφέρει πως οι αποφάσεις της Deutsche Bank πιθανότατα θα κοινοποιηθούν κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου στα τέλη του μήνα.
Επισημαίνεται ότι ο λόγος ίδια κεφάλαια προς δάνεια της Deutsche Bank στα τέλη του πρώτου τριμήνου άγγιζε το 2,1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο δείκτη από τις 18 τράπεζες που παρακολουθεί η Morgan Stanley. Βάσει των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, το ελάχιστο επίπεδο τίθεται στο 3% και θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα 5ετίας. Σύμφωνα με τους FT, η Deutsche Bank θα μειώσει τον ισολογισμό της κατά 20% στα 1 τρισ. ευρώ μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Η Deutsche Bank φέρεται επίσης να εξετάζει την έκδοση υβριδικών τίτλων – όπως μετατρέψιμα ομόλογα – ύψους 6 δισ. ευρώ από την στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν καθορίσει που εργαλεία θα αναγνωρίζονται βάσει του νέου παγκόσμιου συστήματος κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες." (www.euro2day.gr, 22/7/2013)

Και σχετική αρθρογραφία , από τους F.T :
Πρέπει να «καθαρίσουν» €2,7 τρισ. οι ευρωτράπεζες(Δες εδώ, αναλυτικά)

Καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει , έτσι; Προφανώς μετά τις Γερμανικές εκλογές , θα αρχίσουν να χτυπάνε οι καμπάνες.Τώρα απλώς απλώνουνε  με προειδοποιητικά καμπανάκια τον τραχανά.
Και εμείς; Μειώνουμε δοκιμαστικά τον ΦΠΑ και αναμένουμε την ανάπτυξη....
Επίσης ψάχνουμε του "γουναράδικα", τους Μελιγαλάδες, την ΕΡΤ και τις δηλώσεις κάποιων αρμοδίων και αναρμοδίων.ΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: